Recepty - hlavní chody
Segedínský guláš
Suroviny:
- hrst sojových kostek nebo seitanu nakrájeného na kostky
- 500g kysaného zelí
- 1 cibule
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 lžička majoránky
- 1 lžíce hladké mouky
- 1/4 hrnku sojového mléka (nemusí být)
- olej
- podle chuti sůl, pepř, pálivá paprika a chilli
Postup:
Cibuli nakrájejte na kostičky a osmahněte na oleji. Přidejte kysané zelí, sojové kostky nebo seitan, sladkou papriku, majoránku a podle potřeby přilijte vodu. Vařte asi 20 minut. V hrnečku si rozmíchejte sojové mléko(nebo vodu) a mouku. Přilijte do guláše a nechte chvíli povařit. Podle potřeby dochuťte.
Hotový segedínský guláš podávejte s chlebem nebo s houskovým knedlíkem.