Recepty - cukroví
Marokánky
Suroviny:
- 300ml sojového mléka
- 100g cukru (stačí i míň)
- 100g hladké mouky
- 150g sojových vloček
- 300g i víc kandovaného ovoce (bez E120) nebo sušeného ovoce
- 100g mandlí
- 100g rozinek
- podle chuti další druhy oříšků (výborné jsou pistácie a kešu)
Postup:
Sojové vločky nahrubo pomelte v mixéru. Sojové mléko, cukr a mleté vločky přiveďte k varu a zahustěte moukou(nebojte se, hrudky se v tom nedělají). Chvíli povařte až hmota zhoustne a nechte vychladnout.
Mezitím si připravte ovoce a oříšky. Mandle zalijte horkou vodou a oloupejte. Potom je pokrájejte na menší kousky(stejně tak i případné další oříšky). Pokud byly kandované ovoce anebo rozinky a sušené ovoce sířené(pokud to není BIO tak to téměř určitě bylo sířené), tak je zalijte horkou vodou a vodu slijte(doporučuji několikrát zopakovat). Větší rozinky a sušené ovoce můžete pokrájet na menší kousky.
Do připravené vychladlé kaše vmíchejte ovoce a oříšky. Na plech dejte pečicí papír a klaďte na něj malé hromádky připravené směsi. Tyto marokánky se už neroztékají, takže je můžete dávat poměrně blízko k sobě(uvedené množství bude asi na dva plechy). Troubu předehřejte na 120°C a pečte asi 45 minut až hodinu.
Hotové marokánky můžete máčet v rozpuštěné čokoládě.